ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ομοσπονδία μας έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει την εφαρμογή του νομικού πλαισίου για τη συμμετοχή εκπροσώπων στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων, των υπ’ αυτών λογαριασμών καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπων – παρατηρητών στα Συμβούλια Μεταθέσεων.

Η εν λόγω εκπροσώπηση είναι προφανώς αναγκαία, αφού ενισχύει το αίσθημα διαφάνειας, εμπιστοσύνης προς τη λειτουργία των εν λόγω οργάνων, προς τούτο άλλωστε και αντίστοιχες προβλέψεις ισχύουν και εφαρμόζονται εδώ και πολλά έτη σε όλους τους υπόλοιπους χώρους υπαλλήλων, πολιτικών και στρατιωτικών.

Οι σαφείς διατάξεις του νόμου ψηφίστηκαν ήδη από το 2016, καταδεικνύοντας ότι οι όποιες ιδιαιτερότητες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι ασύμβατες με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων σε κομβικής σημασίας όργανα και διαδικασίες.

Διατηρήθηκαν υφιστάμενες, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, κατόπιν των αλλεπάλληλων τροποποιήσεων του άρθρου 30Γ του Ν.1264/1982, ωστόσο εδώ και τέσσερα έτη παραμένουν πεισματικά ανενεργείς και ανεφάρμοστες.

Χαιρετίζουμε την ΠΟΕΣ και τους κοινοβουλευτικούς Συνοδοιπόρους της (ΚΚΕ), που βγήκαν από το συνδικαλιστικό λήθαργο έστω και καθυστερημένα – πάνω από τρία χρόνια – ακλουθώντας για ακόμη μία φορά την ΠΟΜΕΝΣ, αναδεικνύοντας επιτέλους και αυτοί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι προβλέψεις του νόμου πρέπει να εφαρμοστούν για όλους και η συνδικαλιστική εκπροσώπηση να λάβει σάρκα και οστά σε κρίσιμους τομείς για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook