Στο πλαίσιο των συνεχών και ουσιαστικών επαφών με εκπροσώπους και συνδικαλιστικούς φορείς των στελεχών των ΕΔ, συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησαν ο Θοδωρής Δρίτσας- Τομεάρχης Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Πάνος Ρήγας- π. Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπεύθυνος για την Άμυνα, ο Γιώργος Μπαλάφας- μέλος ΚΕ και Συντονιστής Τμήματος Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και η Αγγελίνα Χατζοπούλου- Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος. Εκ μέρους της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Ρώτας – Πρόεδρος, ο κ. Βασίλης Λάμπρου – Αντιπρόεδρος, ο κ. Νίκος Ασφής – Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας, ο κ. Γιάννης Σπαράγγης – Αντιπρόεδρος Επιτροπής εφκα για τις ΕΔ-ΣΑ και Τομεάρχης θεμάτων ΕΜΘ, η κα. Κατερίνα Κιουρτσίδου – Γραμματέας ισότητας φύλων και ο κ. Απόστολος Λεμονιάς – Αν. Γραμματέας Οργανωτικού.

Τη συζήτηση μεταξύ των δυο μερών μονοπώλησε το ζήτημα του νέου Νομοσχεδίου του Υπουργείου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ στο Νομοσχέδιο εμπεριέχονται διατάξεις που απειλούν το εργασιακό καθεστώς των στελεχών και κατ΄ επέκταση το μέλλον των οικογενειών τους, εντείνουν τις ανισότητες ανάμεσα στις διαφορετικές κατηγορίες, περικόπτουν περαιτέρω το εισόδημά τους και δυναμιτίζουν τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος στις ΕΔ.

Παράλληλα, έντονη δυσαρέσκεια εκφράστηκε και για την πρόσφατη ΚΥΑ του Υπουργού αναφορικά με τα θέματα αποζημίωσης της υπερωριακής και βραδινής εργασίας, που όπως υπογραμμίστηκε από την Ομοσπονδία, αποτελεί μια κατάφορη αδικία που υποβαθμίζει συνολικά τον ρόλο των στελεχών. Ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον αποκλεισμό των στελεχών των ΕΔ από την κυβερνητική απόφαση για έκτακτη στήριξη ενόψει Χριστουγέννων. Τέλος, σημειώθηκε η αναγκαιότητα για περαιτέρω ανάδειξη των ζητημάτων φύλου και στα τρία Όπλα, μέσα από ενημερωτικές δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημείωσαν ότι τα τελευταία χρόνια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία της Κυβέρνησης και τις πολιτικές απαξίωσης του αρμόδιου Υπουργείου, που υποβαθμίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και το εισόδημά τους, την ώρα που οι οικογένειές τους και όλη η κοινωνία βιώνει τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παράλληλα, τόνισαν πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα συνεχίσει μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των στελεχών και δεν θα επιστρέψει σε κανέναν να ξηλώσει το έργο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποτιμώντας τον ρόλο και την αξία των ανδρών και των γυναικών των ΕΔ. Τέλος, δεσμεύτηκαν για μια σταθερή και τακτική ανταλλαγή απόψεων με τις ενεργές δυνάμεις του συνδικαλισμού των ΕΔ ώστε να συνδιαμορφωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του ρόλου των στελεχών που θα οδηγήσουν την επομένη των εκλογών σε νέες πολιτικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τις ΕΔ.

 

Διαβάστε εδώ:

Συνάντηση του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Facebook