Αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ,

1. Σας αποστέλλουμε συνημμένα το με αρ. Πρωτ. 164/4-12-22 έγγραφο της Ένωσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το οποίο μας γνώρισε ότι υπάρχει ανακοίνωση αστικού σωματείου της περιοχής, καλώντας τους δικαιούχους ΒΟΕΑ/ΜΤΣ που αναμένουν εξόφληση, να συμμετάσχουν σε δικαστική διεκδίκηση του ποσού, ώστε να μην υπάρξει ζήτημα παραγραφής, όπως ισχυρίζεται.

2. Κρίνουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, διότι θίγει την αξιοπρέπεια του ΜΤΣ και σίγουρα παραπλανά συναδέλφους προς άγρα πελατών.

3. Η δημιουργία τα τελευταία χρόνια, διάφορων αστικών σωματείων, με ιδρυτικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των στρατιωτικών, σίγουρα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην πληροφόρηση τους, με ότι αυτό συνεπάγετε.

4. Η άρνηση των ΔΣ των Μετοχικών Ταμείων,  να εφαρμόσουν τον νόμο για την συμμετοχή σε αυτά του θεσμικού εκπροσώπου, της ΠΟΜΕΝΣ, δυστυχώς επιτείνει την στρεβλή αυτή κατάσταση. Άλλωστε αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι εύκολο για τις Διοικήσεις των Ταμείων να έχουν άμεση επικοινωνία με το προσωπικό, ώστε να λαμβάνουν τέτοια πληροφόρηση, ένα πλεονέκτημα που έχει μόνο η Ομοσπονδία με τις Ενώσεις της.

5. Σε ότι αφορά την χρονίζουσα εκκρεμότητα καθορισμού τιμής μεριδίου, συνέπεια της οποίας είναι η αδυναμία καταβολής ΒΟΕΑ και πάλι θεωρούμε απόλυτα υπεύθυνο το Ταμείο, που δεν ενήργησε άμεσα και αποφασιστικά με αποτέλεσμα να παρέλθει τόσος καιρός.

 Αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ,

6. Είναι ευθύνη σας να πράξετε άμεσα για τον καθορισμό της τιμής μεριδίου, ώστε να εκκαθαριστούν τα εκκρεμεί ΒΟΕΑ και ζητούμε την άμεση έγγραφη ενημέρωση των συνάδελφων μας ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής των δικαιωμάτων ΒΟΕΑ.

7.  Κάθε ευρώ που θα βγει από το πορτοφόλι του συναδέλφου, για δικαστική διεκδίκηση, που είναι προϊόν ελλειπούς ενημέρωσης, είναι συνέπεια της ολιγωρίας σας.

8. Παρακαλούμε σεβαστείτε τους χρηματοδότες του ταμείου που διοικείτε.

9. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Νομικών Θεμάτων: Σμήναρχος (Ο) Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου, τηλ. 6983502512 .

 

Μετά τιμής
Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook