Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, εκφράζει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΕΘ), έντονο προβληματισμό και ανησυχία, για την μη καταβολή του επιδόματος Βράβευσης Αριστούχων Μαθητών (ΒΑΜ), του Σχολικού Έτους 2020 – 2021 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

2. Συγκεκριμένα με το (α) σχετικό εγκρίθηκε όπως κάθε χρόνο, η καταβολή για το έτος 2021 του σχετικού επιδόματος ποσού 320,00 ευρώ, για την βράβευση αριστούχων μαθητών Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία. Ωστόσο και παρά την ολοκλήρωση του έτους, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα η καταβολή των χρημάτων και δεν έχει υπάρξει καμία σχετική ενημέρωση προς τους δικαιούχους. Αντιθέτως δε είδαν το φως δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για καταβολή του επιδόματος με κλήρωση σε μικρή μερίδα αριστούχων μαθητών.

3. Ευελπιστούμε ότι οι αναφορές αυτές αναφέρονται σε άλλα γεγονότα, διότι η αναγνώριση της αριστείας από την πολιτεία πρέπει να βασίζεται στην αρχή της ισότητας και των ίσων δικαιωμάτων και να μην επηρεάζεται από τυχερά παιχνίδια της όποιας κληρωτίδας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία να ανταποκριθεί άμεσα στην πρόταση μας για καταβολή των Βραβείων σε όλους τους Αριστούχους μαθητές, υλοποιώντας μεταξύ άλλων και τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας, ο οποίος σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ τόνιζε:

 Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με ενδιαφέρει η επιβράβευση όποιου πετυχαίνει κάτι εξαιρετικό, είτε είναι αθλητής είτε είναι μαθητής. Αυτόν που διακρίνεται πρέπει να τον επιβραβεύσουμε ώστε να υπάρχει και ένα κίνητρο προόδου». 

5. Η βράβευση αυτή άλλωστε, ουσιαστικά λειτουργεί ως φόρος τιμής και ανάδειξης των παιδιών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε πείσμα αυτών, αντιλαμβάνονται ότι η ζωή θέλει όνειρο, ευθύνη, αποφασιστικότητα, σκληρή ατομική προσπάθεια και ικανότητα για συνεργασία.

6. Εισηγητής Θέματος, Γραμματέας Ενημέρωσης: Επχίας (ΠΒ) Σαρρής Αθανάσιος, τηλ. 6985 075297.

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook