Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σας ενημερώνει ότι κατόπιν σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (ΕΣΠΕΕΚΟΖ), έγινε αποδέκτρια προσωπικού θέματος συναδέλφου, ο οποίος καλείται να παρακολουθήσει με φυσική παρουσία εκπαίδευση διάρκειας τριών (3) μηνών σε βασικό Σχολείο του Όπλου του.

2. Ταυτόχρονα ο ανωτέρω συνάδελφός μας, επιμελείται σύζυγο με ειδικές ανάγκες με προβλήματα κινητικότητας μη έχοντας την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθεί και για αυτό κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή παρουσία του διπλά της, προκειμένου να ικανοποιηθούν βασικές ανάγκες της ασθενούς καθώς και για ευνόητους ψυχολογικούς λόγους.

3. Ως Ομοσπονδία κατανοούμε πλήρως την ανάγκη της υποχρεωτικής φοίτησης των στελεχών σε «Σχολεία υποχρεωτικής φοίτησης Μονίμων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων», για την απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της αποστολής τους και για την ενημέρωσή τους στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις γενικές επιστημονικές αντιλήψεις, που σχετίζονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γνώσεις οι οποίες έχουν καθοριστική σημασία στη σταδιοδρομία του κάθε στελέχους, καθώς η  επιτυχής  ολοκλήρωση  της  φοίτησης  και ο βαθμός αποφοίτησης αποτελεί ουσιαστικό προσόν και για τις προαγωγές τους αλλά και για τη μοριοδότηση των μεταθέσεων.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4. Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια σχετικού μας έγγραφου https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1056-pomens-foitisi-se-sxoleia-stadiodromias-stelexon-ed, με το οποίο είχαμε καταθέσει πρόταση της Ομοσπονδίας μας για την ενίσχυση του θεσμού της Διαδικτυακής Μάθησης των στελεχών αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο της εκπαίδευσης (διαδικτυακή μάθηση, τηλεκπαίδευση, e΄learning κ.α.), ζητούμε μεταξύ άλλων την άμεση αλλαγή του πλαισίου εκπαίδευσης για όλους τους συναδέλφους μας, που επιμελούνται άτομα με ειδικές ανάγκες έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της εκπαίδευσης σε βασικά σχολεία με την μορφή ΔΙ.ΜΑ (Διαδικτυακή Μάθηση) και όχι με φυσική παρουσία, δυνατότητα που έχει δοθεί στο διάστημα της πανδημίας και σε άλλα σχολεία των ΕΔ.

5. Προσβλέπουμε στην ευαισθησία σας και ευελπιστούμε στη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος, με γνώμονα το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας, απέναντι σε συναδέλφους που επιφορτίζονται με το έργο της εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), αλλά και στο αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων αυτών, για μια αξιοπρεπή συμμετοχή στην Ελληνική Οικογένεια.

6. Εισηγητής θέματος: Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΟΖ, Ίλαρχος (ΑΤΘ) Λάζαρος Παπαδημητρίου τηλ. 6936 504572.

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

 

Μετά τιμής
Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook