ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σήμερα 9.9.2020 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΜΕΝΣ, αποτελούμενης από τον πρόεδρο  Δημήτριο Ρώτα  και τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΔ & ΣΑ του ΕΦΚΑ Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου, με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Επαμεινώνδα Ατσαβέ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση της κοινής απόφασης των υπουργείων ΥΠΕΘΑ -ΥΠΕΚΑ , μετά την υιοθέτηση της πρότασης της ΠΟΜΕΝΣ, για την παροχή έμψυχης συνδρομής του Υπουργείου μας  στον ΕΦΚΑ για την εκκαθάριση αριθμού χιλιάδων συσσωρευμένων συντάξεων της περιόδου 2017-2019 καθώς και αντίστοιχων διοικητικών πράξεων πχ. Έκδοση Δγων Εκτέλεσης  Δικαστικών Αποφάσεων κλπ.

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την αναμονή από τον ΕΦΚΑ της παρουσίασης την προσεχή Δευτέρα  14.9.2020,  είκοσι (20) συναδέλφων μας που θα συνδράμουν στην εκκαθάριση του συσσωρευμένου αυτού όγκου των εκκρεμών υποθέσεων, στον ΕΦΚΑ, που δυστυχώς ταλανίζει την καθημερινότητα χιλιάδων συναδέλφων οι οποίοι αναμένουν την σύνταξή τους.

Επισημαίνουμε ότι το έργο των συναδέλφων μας θα επεκταθεί και στην εκκαθάριση μεγάλου αριθμού έκδοσης Εκτελεστικών Αποφάσεων Δικαστηρίων κλπ. που απαιτούνται για την οριστική εκκαθάριση των συντάξεων.

Χαιρετίζουμε για ακόμη μια φορά την σημαντική αυτή πρωτοβουλία των ανωτέρω Υπουργείων και ευχόμαστε να βρει μιμητές .

Ευχαριστούμε τον Δκτη και τον Υπδκτη του ΕΦΚΑ για την γρήγορη αντίδραση τους στην πρόταση μας. Φυσικά, ευχαριστούμε και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την παροχή του απαιτούμενου προσωπικού, κόντρα σε αλαλάζουσες χαοτικές φωνές.

Η Διοίκηση αυτής της κυβέρνησης λειτούργησε σε αυτή την περίπτωση στο 100%.

Η ΠΟΜΕΝΣ ευχαριστεί τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια και δεσμεύεται ότι θα παρακολουθήσει το όλο εγχείρημα.

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook