ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Λάμπρου και τον αναπληρωτή Οργανωτικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κατσούδα, πραγματοποίησαν επίσημη συνάντηση με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου και τον Γραμματέα του Τομέα Άμυνας του Κινήματος κ. Θωμά Χατζηαθανασίου, στην Βουλή των Ελλήνων.

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Βουλευτή και τον Γραμματέα για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει, για την ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ. Για το λόγο αυτό κατέθεσε υπόμνημα για θέματα που αφορούν τα στελέχη προερχόμενα από τους ΑΣΣΥ (σειρές 91-92-93, άρθρο 32, ειδικών καταστάσεων), ΕΜΘ (βαθμολογική προαγωγή Αξκων), ΕΠΟΠ (βαθμολογικό, στεγαστικό), ασφαλιστικό 90-92, την πρόβλεψη μάχιμης πενταετίας για όλο το προσωπικό ανεξαρτήτου γεωγραφικού προσδιορισμού ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητας τους, την αποζημίωση της τριετίας στο ύψος 6.67%, την κατάργηση των ηλικιακών ορίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την κατάθεση της πρότασης της Ομοσπονδίας, για την θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών, η οποία έχει σαν βάση τον σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης, τις οποίες κάποιοι δεν σεβάστηκαν και με την «ντροπολογία» του ΚΚΕ, έβαλαν από το παράθυρο τους εκλεκτούς τους. Τα αποτελέσματα ήταν να διασπαστεί  το ενιαίο συνδικαλιστικό κίνημα των στελεχών, να μην υπάρχει κοινή γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων, να διχάζονται τα στελέχη, να στοχοποιούνται με αγωγές και μηνύσεις στελέχη της Ομοσπονδίας μας για την συνδικαλιστική τους δράση, ενώ η κομματικοποίηση έχει γίνει περισσότερο από εμφανής, με ανησυχητικές προεκτάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου αφουγκραζόμενος τα προβλήματα μας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας ότι από τη πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους, μέσα από μια πιο στενή συνεργασία και των δύο πλευρών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook