ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2020

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου – ΕΣΠΕΕΛΕΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  σωματείου μας έχει ήδη συμπληρώσει 1,5 χρόνο λειτουργίας και δράσης και καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η Γενικής μας Συνέλευση όπως ορίζεται στους Ν.4407/2016 – Ν.4494/2017 και το Ν.4609/2019 λόγω των απαγορεύσεων που είναι σε ισχύ εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, σας αποστέλλουμε τον Διοικητικό Απολογισμό Πεπραγμένων της ΕΣΠΕΕΛΕΣ έτους 2020.

Δυστυχώς το 2020 ήταν άλλη μια χρονιά όπου η πολιτεία αρνήθηκε να εφαρμόσει για τους στρατιωτικούς πλειάδα νόμων που έχουν ψηφιστεί, συγκεκριμένα:

– Τη χορήγηση του ποσού των 2,77 ευρώ/ώρα μικτά ως αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία. ( άρθρο 127 παρ. Δβ του του ν.4472/2017)

Καταργήθηκε το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων από τους συναδέλφους που το δικαιούνταν παρά την ρητή διατύπωση του νομοθέτη στο ανωτέρω άρθρο 127 παρ. Δβ του ν.4472/2017, που προβλέπει ότι μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ (νυχτερινής απασχόλησης) θα εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων.

Από το 2015 με το άρθρο 11 του ν.4336/2015 καθορίστηκε η αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού όλου του Δημοσίου Τομέα και των ΕΔ που κινείται εκτός έδρας για εκτέλεση υπηρεσίας, από 29,35€ στα 40,00 € ανά ημέρα. Παρ’ όλα αυτά και ενώ έχει παρέλθει διάστημα 5 ετών, η ημερήσια αποζημίωση των μετακινούμενων στελεχών των ΕΔ παραμένει καθηλωμένη στα 29,35 € ανά ημέρα.

(Σχετική Ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κύριε Σκυλακάκη εφαρμόστε τις θεσμοθετημένες προβλέψεις. (Νυχτερινή αποζημίωση- Φύλλα Πορείας)

Με αυτές τις συνθήκες, η Θεσμική Εκπροσώπηση καλείται να αποτελέσει εκείνον τον θεσμό, από τον οποίο όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί προσμένουν και ελπίζουν σε μέγιστο βαθμό, την προάσπιση των συμφερόντων τους, την υπεράσπιση των κατακτήσεων τους και την καλυτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου.

Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ιδιαίτερος και ιδιόμορφος. Τα μέλη τους, όλοι εμείς που υπηρετούμε ενσυνείδητα στις τάξεις τους, σε όλες τις βαθμίδες της Ιεραρχίας και σε όλους τους Κλάδους, διακατεχόμαστε από αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας.

Δεν πρέπει να συγχέουμε την υπηρεσιακή τάξη με τη σωματειακή τάξη. Η διάκριση πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους μας.

Μερικά λόγια για τις δράσεις του σωματείου μας το 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΣΠΕΕΛΕΣ 2020

Από την ίδρυση του σωματείου μας επιδιώξαμε σταθερή και μόνιμη επικοινωνία και διαμόρφωση κοινών θέσεων και δράσεων με τα σωματεία περιφερειών όλης της χώρας.

Απεστάλησαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, τα παρακάτω έγγραφα:

Η Ένωση μας συμμετέχει ενεργά στην συγκέντρωση αγωγών για την μετάβαση στελεχών προελεύσεως ΕΜΘ στη  Β μισθολογική Κατηγορία (Θέμα σε εξέλιξη) και στην Διεκδίκηση της Νυχτερινής Αποζημίωσης

ΣΥΜMΕΤΟΧΕΣ

Η Ένωση μας συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ 07-08 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα όπου υπέβαλε υπομνήματα με τα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Λέσβου.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν ο Γεν Γραμματέας της ΕΣΠΕΕΛΕΣ Κος Κουτσίδης Θεόδωρος. εξελέγη και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΝΣ όπου του ανετέθη η θέση του Αντιπρόεδρου στην Αντιπροεδρία Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού της Ομοσπονδίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η Ένωση μας δεν πραγματοποίησε άλλες συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες – φορείς λόγω της επιδημίας του  covid-19 και των αλλεπάλληλων μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων που επιβλήθηκαν από την πολιτεία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΣΠΕΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Το 2020 η  Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ κατόπιν συνεργασίας με καταστήματα της Μυτιλήνης, εξασφάλισε εκπτώσεις και προσφορές αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της. Καλούμε όλους τους συνάδελφους να στηρίζουν την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις που μας προσφέρουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

Η ΕΣΠΕΕΛΕΣ επίσης εξασφάλισε σε συνεργασία με τον Γερμανικό Όμιλο ARAG, μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη του, ασφάλιση Νομικής Προστασίας Στρατιωτικών

Όλες τις προσφορές μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ

 

Η ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Η ατζέντα θεμάτων που θα απασχολήσει την Ομοσπονδία μας για το 2021 αφορά αρκετά θέματα που είναι κοινά για όλους τους θεσμούς αλλά και ειδικά όπως:

ΑΣΣΥ

                  α. Αποκατάσταση των χαμένων βαθμών των Αξκων προερχόμενων εξ ΑΣΣΥ.

                  β.  Την αποκατάσταση των Αξκων εξ ΑΣΣΥ σειράς 1991 -1992 και την ρύθμιση του ασφαλιστικού των σειρών 1990-1992. 

                  γ. Την αποκατάσταση της αδικίας των Αξκων ΑΣΣΥ, σε σχέση με το άρθρο 32

                  δ. Την ρύθμιση της βαθμολογικής Εξέλιξης Αξκών Ειδικών Καταστάσεων Αποφοίτων ΑΣΣΥ.

ΕΜΘ

                  α. Την ψήφιση ένταξης στην Β΄ μισθολογική κατηγορία των Αξκων προερχόμενων από ΕΜΘ.

                 β. Την ρύθμιση επιστροφής των επιπλέων εισφορών του 2% για το προσωπικό προερχόμενο από τους ΕΜΘ.

ΕΠΟΠ

                  α. Την θεσμοθέτηση νέου βαθμολόγιου του προσωπικού προερχόμενου από το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.

                  β. Πλήρη κατάργηση των ηλικιακών ορίων λόγω βαθμών.

ΚΟΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

                    α.  Θεσμοθέτηση  του αμετάθετου μετά την 30ετία.

                   β. Αναγνώριση της τριετίας για τους συναδέλφους από 1/10/90 έως 31/12/95 με ποσοστό 6,67%.

                   γ. Την χρήση πολιτικής ταυτότητας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες με παράλληλη χρήση της στρατιωτικής μόνο για υπηρεσιακή χρήση.

                   δ. Την έκδοση προεδρικού διατάγματος(εκκρεμεί τέσσερα χρονια!!!!) για τον καθορισμό τους ύψους αποζημίωσης των υπηρεσιακών μετακινήσεων (ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ), ώστε να υπάρχει ίση αντιμετώπιση του στρατιωτικού προσωπικού με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. 

                  ε. Την πρόβλεψη υπερωριακής απασχόλησης και την αποζημίωση της νυχτερινής υπηρεσίας που εδώ και τέσσερα χρόνια αγνοείται.

                 στ. Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών μας στο ύψους του Αυγούστου του 2012 και την δημιουργία νέου μισθολογίου.

                  ζ. Την ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας.

                  η. Στεγαστικό στελεχών ΕΔ.

                  θ.  Βαρέα – Ανθυγιεινά. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, στο σύντομο χρονικό διάστημα της λειτουργίας της, ασχολήθηκε με αρκετά θέματα που απασχολούν το προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, και θα συνεχίσει το 2021 πιο δυναμικά με την υποστήριξη και την συμμετοχή όλων σας.

Συνάδελφοι είναι πολύ σημαντικό να είσαστε δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλει η ένωση για το καλό όλων, πάρτε την τύχη στα χέρια σας, μην περιμένετέ τα προβλήματα να λυθούν από μόνα τους.

Τα μέλη του ΔΣ είναι πάντοτε στη διάθεση όλων των συνάδελφων για τυχόν προβλήματα που τους απασχολούν, μη  διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να μας αποστείλετε ένα Email χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το καλό του στρατού μας αλλά και των οικογενειών μας

 

Η Δύναμη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ είσαστε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ!!

         Η αποχή Είναι ΑΔΥΝΑΜΙΑ…… Η Συμμετοχή Είναι ΔΥΝΑΜΗ…..       

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευστράτιος Χαραλαμπέλλης
Λγός (ΤΔ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεόδωρος Κουτσίδης
Τχης (ΑΠΒ)

 

Facebook